ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

CREATISTS BRIDGING CREATIVE INDUSTRY PROFESSIONALS

Η Creatists είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα παντός είδους εκφρασμένης τέχνης, του πολιτισμού, της κοινωνικής ενσωμάτωσης, των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ,του εθελοντισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στόχο μας αποτελεί η επανεκκίνηση του δημιουργικής βιομηχανίας και του πολιτισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Σκοπός μας είναι η προώθηση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της δημιουργικής Βιομηχανίας, της Τέχνης και του Πολιτισμού στην Ελλάδα.

Είμαστε μια ομάδα νέων, δημιουργικών και καταρτισμένων ατόμων με όραμα να αλλάξουμε τις συνθήκες τόσο της κοινωνίας όσο και τις τέχνης.

Έχουμε όραμα, είμαστε καλλιτέχνες, εμψυχωτές, επαγγελματίες, διαχειριστές έργων με μεγάλη εμπειρία στον χώρο και ακόμα μεγαλύτερη ακεραιότητα.

Κυρίως είμαστε ΟΜΑΔΑ!

Θέλουμε να προβάλλουμε την πλούσια τέχνη και τον πολιτισμό της χώρας, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τον χορό και να τα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία εξέλιξης, κοινωνικής σύνδεσης και ενσωμάτωσης.

Θέλουμε να προσφέρουμε τις γνώσεις και το όραμά μας σε όλους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Έχουμε επίσης μεγάλη εμπειρία στη συγγραφή και διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Εκπαιδεύουμε σε θέματα όπως…

  • Τέχνη ως εργαλείο και μέσο κοινωνικής ένταξης
  • Τέχνες του θεάματος σε ειδικές και ευπαθείς ομάδες
  • Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά
  • Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός-Σωματική έκφραση-Ορθοφωνία (για ενήλικες που επιθυμούν να εμβαθύνουν στη τέχνη της υποκριτικής)
  • Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και προσωπικής εξέλιξης
  • Εργαστήρι Θεατροθεραπείας
  • Ορθοφωνία-Φωνητική Εκπαίδευση-Μουσική
  • Προσωπική ανάπτυξη – Soft skills – Dream coach

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κατερίνα Καδένα

Κατερίνα Χάσκα

Γιώργος Τσοκάνης

Χρήστος Προσύλης

Μπιάνκα Νικολαρείζη

Μίκα Στεφανάκη

Αλέξανδρος Πολιτάκης

Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος

Επιχειρηματίας, Business/Executive/Personal Coach, συμβουλεύει, εκπαιδεύει και μανατζάρει brands κα στελέχη ώστε να βρουν το δικό τους μονοπάτι ανάπτυξης.

Είναι επίσης εκπαιδευτής ενηλίκων, σύμβουλος προσωπικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Έχει ιδρύσει πάνω από 5 επιτυχημένες εταιρίες ενώ έχει υποστηρίξει στα βήματά τους πάνω από 150 φορείς.

Διαθέτει περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και στρατηγική ανάπτυξη οργανισμών και startups, στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων/έργων, στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών/προϊόντων/υπηρεσιών, στο business & personal branding, στο storytelling, στην παρουσίαση ιδεών (Idea Pitching), στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενηλίκων σε διάφορους τομείς.

Έχει μεγάλη εμπειρία σε όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και έχει διατελέσει σύμβουλος διαχείρισης έργων σε πολλά ευρωπαϊκά έργα.

Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, Νομικός και κατέχει Μεταπτυχικό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παράλληλα είναι υποψήφια διδάκτορας και εξωτερική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Διαθέτει πιστοποίηση στην Διαχείριση Έργων (PMP, PMI- ACP, Prince2).

 

Έχει υπάρξει εισηγήτρια σε θέματα Διαχείρισης Έργων και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών ιδεών/ σχημάτων σε διάφορους ερευνητικούς φορείς της Ευρώπης ενώ συνεργάζεται και ισχυρά κέντρα καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη.

Είναι πιστοποιημένη 4D Dream Coach και έχει σκοπό να μοιραστεί τον δρόμο προς την χαρά και την δημιουργικότητα μέσα από τους κύκλους συνεδριών που προσφέρει.

 

Μια γυναίκα με πολύπλευρο υπόβαθρο και πάθος για καινοτομία και δημιουργικότητα. Μια γυναίκα μητέρα, σύζυγος και επαγγελματίας, η οποία επικοινωνεί στην καρδιά, λατρεύει την κατάργηση  των ζωνών άνεσης, με ένα έμφυτο ταλέντο στην μετάδοση του σωστού μηνύματος στο σωστό πλήθος.

 

Εκπαιδεύει, καθοδηγεί, προπορεύει, διαχειρίζεται και συντονίζει ανθρώπους και έργα με «τα μανίκια σηκωμένα».

 

Λατρεύει τον πολιτισμό και την μουσική, και έχει φέρει εις πέρας θεατρικές και μουσικές παραγωγές με σκοπό την επικοινωνία του Ελληνικού πλούτου σε όλο τον κόσμο.

Επί του παρόντος, είναι Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Satways και ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ Creatists.

Γεννήθηκε το 1988 στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών Ναυπλίου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση στη Σκηνοθεσία- Υποκριτική . Συνέχισε στη δραματική σχολή Arte Dramatico στη Μάλαγα της Ισπανίας στο τμήμα Yποκριτικής-Σκηνοθεσίας. Παρακολούθησε μέρος του MFA προγράμματος στη σκηνοθεσία του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη με την Σκηνοθέτη και πρόεδρο του προγράμματος Anne Bogart. Έχει σκηνοθετήσει, γράψει και αναλάβει την παραγωγή για διάφορα θεατρικά έργα στο Ελληνικό και Ισπανικό θέατρο. Ίδρυσε την Θεατρική Ομάδα ART LINE, η οποία διοργανώνει δικές της παραγωγές. Διδάσκει υποκριτική σε ηθοποιούς κι ερασιτέχνες. Μέσα από εργαλεία του εκπαιδευτικού δράματος εμψυχώνει ομάδες παιδιών, ενηλίκων, μεταναστών, προσφύγων και άλλες ευπαθείς ομάδες. Είναι εμψυχώτρια-εκπαιδεύτρια Forum theatre κι εξωτερικός συνεργάτης του Theatre of the oppressed NYC. Έχει αναλάβει ευρωπαϊκά επιμορφωτικά προγράμματα ως δημιουργός κι εμψυχώτρια. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων για το Θέατρο, την ψυχολογία και τη δραματοθεραπεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια σχετικά με το Θέατρο στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, την Ένταξη και την Διαπολιτισμικότητα. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Creatists και υπεύθυνη παραγωγής μουσικών και θεατρικών παραστάσεων. Μιλά Αλβανικά, Αγγλικά κι Ισπανικά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 από γονείς μουσικούς. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5,5 ετών . Σπούδασε κλασσικό πιάνο στο ωδείο του Αλέκου Λασκαρίδη με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1999 όπου έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Παράλληλα, πήρε Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστοιξης και Φούγκας επίσης με Άριστα και συνεχίζει τα μαθήματα Σύνθεσης. Έχει λάβει μέρος σε τρεις Πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου αποκτώντας δύο Πρώτα Βραβεία και ένα Δεύτερο Βραβείο.

Μουσικός κλασσικής παιδείας με μεγάλο εύρος ρεπερτορίου με εξίσου εξαιρετική γνώση και χειρισμό πιάνου και synthesizer στο οποίο η εμπειρία  προγραμματισμού αποτελεί το όχημα για τη δημιουργία ήχων ιδιαίτερης δομής και ορχηστρικού χρώματος.

Η εμπειρία του εκτείνεται στη σύνθεση μουσικής, στην ενορχήστρωση συναυλιών, μουσικοθεατρικών παραστάσεων και μιούζικαλ καθώς επίσης και στην ενορχήστρωση, οργάνωση και εκτέλεση θεματικών εκδηλώσεων όπως αφιέρωματα στον Μάνο Ελευθερίου, Γιώργο Ζαμπέτα, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Χατζηνάσιο κ.α.

Διδάσκει, ενορχηστρώνει, συνθέτει ενώ έχει μεγάλη εμπειρία στη μουσική του θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή του σε πληθώρα μουσικοθεατρικών παραστάσεων. Διδάσκει επίσης μουσική σε επαγγελματίες ηθοποιούς και τραγουδιστές. Το τελευταίο διάστημα οργανώνει συναυλίες προβολής του μουσικού μας πλούτου στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με διάφορα ωδεία και δήμους της χώρας ενώ έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών τόσο δικών του όσο και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Raimund Theater Wien κ.α.) ενώ έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και δισκογραφία με καταξιωμένους συνθέτες όπως ο Γ. Σπανός ο Λ. Κόκκοτος και άλλοι.

Η εμπειρία του σε συνδυασμό με την αντιληπτική του ικανότητα, τον καθιστούν εξαιρετικά συνεπή και υπεύθυνο εξυπηρετώντας στο μέγιστο την υλοποίηση των έργων που αναλαμβάνει.

George Tsokanis is considered one of the most famous virtuoso pianists and keyboardists as well as orchestrator of the new era of Greek musicians. He also composes music for fairytales and theatrical plays.

Born in Athens in 1979 by musician parents. He started his career at the age of 5 with his first piano recital. He studied classical piano at Alekos Laskarides Conservatory. He has accompanied most of Greek famous singers in several venues in Greece and Europe while as a soloist he has won two PanHenllenic first prizes. He has been one of the most important hooks of "The Cadena Project" presented at the Anglican Church of Athens presenting a number of different projects from classical music to special sounds and effects.

He also acts as a duet with his sister, Marina Tsokani, showing their super powers on keyboards!

For the future, his plans include the representation of Greek composers for Symphony Orchestra abroad as well as recitals in the Cathedrals of Europe with his compositions.

He loves movies and theatre music and one day he wishes to be a part of a special cinema production.

Χρήστος Προσύλης: Σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, εικαστικός και συγγραφέας. Ζει στο Λονδίνο και την Αθήνα. Σπούδασε Υποκριτική και Σκηνοθεσία. Έκανε επίσης Θεατρικές Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από την ΑΣΚΤ Αθήνας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκανε έρευνα πάνω στην υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου με νέες τεχνολογίες, στο Λονδίνο. Είναι ο δημιουργός της τεχνικής “Acting Code” - advanced Acting and Directing Technique, καθώς και ο εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival), της Cosmocinema του Λονδίνου, καθώς και της ερευνητικής θεατρικής ομάδας Cosmotheatre του Λονδίνου. Website: www.prosylis.com

 

Γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Wimbledon School of Art and Design (B. A. HONOURS DEGREE). Ηταν βοηθός της Yolanda Sonnabend και του Barry Kay για μπαλλέτα στο Covent Garden και στο Sadlers Wells Theatre. Υπήρξε βοηθός του Γιάννη Τσαρούχη στις Τρωάδες και στους Επτά επί Θήβας. Εχει εργαστεί στον κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο-όπερα σε πάνω από εκατό παραγωγές, Ελληνικές και ξένες. Το 2002 ήταν υποψήφια για το Bραβείο Eνδυματολογίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία Πολίτικη κουζίνα σε σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη. Το 2008 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ενδυματολογίας για την ταινία Σκλάβοι στα δεσμά τους σε σκηνοθεσία Τόνυ Λυκουρέση. Είναι μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διδάσκει επί σειρά ετών: Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενδυματολογίας και Ενδυματολογία στον Κινηματογράφο και ολοκληρώνει τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της με τίτλο: Η ερωτική σημειολογία του ενδύματος στον κινηματογράφο.

Απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών ως δασκάλα κλασσικού μπαλέτου και jazz, με τις σχολές χορού Diagonal και τη Σχολή Χορού Άσπας Φούτση, καθώς και με το Στούντιο Παράθλαση ως δασκάλα κινησιολογίας-χορού και ηθοποιός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Ballet Tan. Συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες ως χορογράφος-κινησιολόγος.

Ο Αλέξανδρος Πολιτάκης εργάζεται ως σχεδιαστής φωτισμού και σκηνοθέτης. Από το 2008 έχει φωτίσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, όπερες, παραστάσεις χορού, εκθεσιακούς χόρους, performance, σε σκηνές ανά την Ελλάδα: Μεταξύ αυτών, στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, σε Δη.Πε.Θε., στην Εναλλακτική Σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σκηνοθέτησε την παιδική όπερα Μικρός Κύκλος με την Κιμωλία και τις παραστάσεις Το Άρωμα του Έρωτα, Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον, Σεμινάριο Βλακείας, Μικρός Πρίγκιπας, Γυάλινος Κόσμος, Υπηρέτης δύο Αφεντάδων.

Από νεαρή ηλικία μαθήτευσε πλάι στον Δήμο Αβδελιώδη ως βοηθός σκηνοθέτη. Έχει συνεργαστεί με τους Peter Meineck, Desiree Sanchez, Dimitri Rekatchevski, Cesar Brie, Ευγενία Αρσένη, Αλέξανδρο Ευκλείδη, Θεοδόση Παπαδημητρόπουλο, Αντωνία Βασιλάκου, Λίλλυ Μελεμέ, Νίκο Τουλιάτο, Σταμάτη Κραουνάκη, Όλια Λαζαρίδου, Δημήτρη Αγαρτζίδη, Αύρα Σιδηροπούλου, Claudia Lucacel κα.

Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση σκηνοθεσία-υποκριτική και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Διπλωματούχος Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, δραματικής σχολής ΕΜΠΡΟΣ-Θεατροεργαστήριο (κρατικά αναγνωρισμένο διπλ.)· μαθήματα αγωγής λόγου κι αρχαίας τραγωδίας απ’ το Γιάννη Ζημιανίτη· φοιτητής Κλασικής Φιλολογίας ΠΑΠΕΛ. Θεατρικά έργα: Σινιόρε Μακιαβέλλι,.. γελάστε!, Αυτός που γύρευα, είμαι!.., Είδωλα, Το άρωμα του Έρωτα, Αμφιτρύων, Μακιαβέλλι, Προς εαυτούς, Ανδροδικία, Οι δολοφόνοι. Θεατρικές μεταφράσεις: Maria Tryti Vennerød Μαρτίνος Λούθηρος, Ερρίκου Ίψεν Κατιλίνας, Ο τάφος του πολεμιστή, Νόρμα ή ενός πολιτικού η αγάπη, Η νύχτα τ’ Αγιαννιού, Η Λαίδη Ίνγκερ του Έστρωτ, Η γιορτή στο Σούλχαουγκ, Πέερ Γκυντ, Ένας εχθρός του λαού, Η αγριόπαπια, Ο αρχιμάστορας Σόλνες, Ο μικρός Έγιολφ, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί (www.ibsen.gr), Μπέρτολτ Μπρεχτ Ο βίος του Γαλιλέι.  Ποιητική σύνθεση: Σόλων: Πολιτικός Επισκέπτης Σοφός. Δοκίμιο: Φάος ἠελίοιο - Ήλιου φως – Για το τοπίο της Ιλιάδος. Άλλες μεταφράσεις: απ’ το λυρικό έργο του Ερ. Ίψεν, Άλφρεντ Τέννυσον Ενώχ Άρντεν,  T. W. Rhys Davids Πρώιμος Βουδδισμός. Επιμέλεια της Γραμματικής Τέχνης του Διονυσίου Θρακός και της Γραμματικής του Μιχαήλ Ψελλού. Σκηνοθεσίες: Ο Ιάκωβος και ο αφέντης του, Σινιόρε Μακιαβέλλι,.. γελάστε!, Αυτός που γύρευα, είμαι!.., Ερείπια: Μνήμες της πέτρας, Ενώχ Άρντεν, Προς εαυτούς, Μακιαβέλλι. Υποκριτική: Μακιαβέλλι, Ενώχ Άρντεν, Ιστορίες του κ. Κόυνερ του Μπέρτολτ Μπρεχτ (σκηνοθεσία: Martin Scharnhorst), Ίων του Πλάτωνος (σκηνοθεσία: Νάνα Παπαδάκη), Ερείπια: Μνήμες της πέτρας, Τέσσερεις εικόνες της αγάπης του Λ. Μπέρφους (σκηνοθεσία: Martin Scharnhorst), Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες του Ρ. Β. Φάσμπιντερ (σκηνοθεσία: Marlene Kaminsky), Συνένοχοι του Γ. Β. φον Γκαίτε (σκηνοθεσία: Martin Scharnhorst), Το διαολοθήλυκο του Κ. Σένχερρ (σκηνοθεσία: Martin Scharnhorst), Το άρωμα του Έρωτα (σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πολιτάκης), Αμφιτρύων του Χ. φον Κλάιστ (σκηνοθεσία: Martin Scharnhorst), Αυτός που γύρευα,.. είμαι!, Σινιόρε Μακιαβέλλι,.. γελάστε!, Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι (σκηνοθεσία: Γιάννης Ζημιανίτης). Προσωπικό ιστολόγιο: Διέλευση. Εκδότης.