ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Διαπολιτισμικό εργαστήρι εφήβων προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι η προσαρμογή, η ένταξη και η αλληλεπίδραση των παιδιών ηλικίας 18 έως 26, μέσω της τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορό, Εικαστικά). Το Διαπολιτισμικό εργαστήρι θα δώσει την ευκαιρία και τη χαρά στους εφήβους να εκφραστούν , να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. Θα ενεργοποιήσει επίσης την φαντασία τους  και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους καθώς και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον ρυθμό και τη ζωγραφική.

Σκοπός όλων είναι να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι, ενώ είμαστε διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι - Να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον δουλεύοντας και παίζοντας όλοι μαζί - Να διερευνήσουμε τις σχέσεις μας με όσους μας βοηθούν - Να αναγνωρίζουμε και να εκτιμούμε όσους μας βοηθούν.

ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ:

Κατερίνα Χάσκα : Σκηνοθέτης-Ηθοποιός- Εμψυχώτρια

Ζωή Σολδάτου: Μουσικός- Ηθοποιός- Εμψυχώτρια

‘Greatest Movie Soundtracks’- Συναυλία ενίσχυσης του προγράμματος «Στήριξη Καρκινοπαθών Εφήβων και Συγγενών τους»

Στα πλαίσια του The Cadena project η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Creatists παρουσίασε τη φιλόδοξη και μεγάλη συναυλία με τίτλο Greatest Movie Soundtracks, η οποία έλαβε χώρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 21 Μαρτίου του 2018 για έναν καλό σκοπό! Συνδιοργανωτής σε αυτό το έργο ήταν η  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για την ενίσχυση του προγράμματος «Στήριξη Καρκινοπαθών Εφήβων και Συγγενών τους», που λειτουργεί δωρεάν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία  σε έφηβους που εμφάνισαν τη νόσο ή την βιώνουν μέσα στην οικογένεια τους, με πολυεπίπεδη ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τους ψυχολόγους της  έχοντας στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε διαπολιτισμικά σχολεία, ιδρύματα, δήμους, κέντρα φιλοξενίας  προσφύγων, γυναικείες φυλακές κορυδαλλού, φυλακές ανηλίκων Αυλώνα κ.α.

Συντονίστρια – Εμψυχώτρια : Κατερίνα Χάσκα

Ομάδα εθελοντικών δράσεων : Creatists