ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τι εννοούμε όταν λέμε soft skills; Πρόκειται για τις δεξιότητες που όλοι μας έχουμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ανεπτυγμένες ή ‘’κοιμισμένες’’ , οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές στην αγορά εργασίας αλλά και στην καθημερινή μας επαφή με τους συνανθρώπους μας.

Το σεμινάριο αυτό προσεγγίζει μέσα από την βιωματική εκπαίδευση τους τομείς των soft skills που θα ανοίξουν τον δρόμο προς την αλλαγή για τον κάθε ένα συμμετέχοντα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταξίδι ανακάλυψης των προσωπικών δεξιοτήτων μας μέσα από ασκήσεις (αυτό)παρατήρησης, των δεξιοτήτων που εντοπίζουμε στους άλλους και αυτών που θέλουμε να αποκτήσουμε καταλήγοντας στους πιθανούς τρόπους αξιοποίησης τους και τελικά στην ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητά μας.

Μέσα από την αλληλεπίδραση των ατόμων που συμμετέχουν στην εκπαίδευση, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και ομαδικά ή ατομικά παιχνίδια, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις θα αγγίξουμε θέματα όπως:

  • Αποτελεσματική επικοινωνία
  • Ηγεσία
  • Διαχείριση Κρίσεων
  • Διαχείριση ομάδας ή ενός πρότζεκτ
  • Ικανότητα παρουσίασης μπροστά σε κοινό κ.α.

Το σεμινάριο απευθύνεται στον καθένα που επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον εσώτερο εαυτό του , να μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις που τον στρεσάρουν και εγκλωβίζουν τη δημιουργικότητά του καθώς και να μπορεί να εκφραστεί μέσα σε μια ομάδα. Ενδείκνυται επίσης για όσους ψάχνουν εργασία κι επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν, να επικοινωνήσουν και να προβάλλουν τις δεξιότητές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διάρκεια:

Μικρός κύκλος: 12 ώρες

Μεγάλος κύκλος: 42 ώρες

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ